Tips på designförlagor

Många frågor som kommer in till “redaktionen” här handlar om hur vi kommer på alla våra designidéer och hur processen ser ut när vi hittar olika tips på designmöbler och dylikt som passar in i det tema som vi har för dagen. Vi tänkte, eftersom det är en så pass förekommande fråga och dessutom säkerligen av intresse för våra läsare, att vi kunde ge er en slags inblick i hur vi brukar göra när vi skapar våra blogginlägg och hur vi kommer upp med våra tips.

Först och främst tänker vi på vilka slags möbler eller liknande som vi vill visa upp. Handlar det om trädgårdsmöbler, vardagsrumsmöbler, möbler för köket, och så vidare? Vilken funktion fyller de? Har möblerna något syfte utöver dess praktiska ändamål, har de en estetisk roll att spela i ett rums övriga inredning och framtoning? Finns det en tydlig idé bakom?

Efter det kollar vi välkända designmöbelbloggar såsom Dezeen.com, Core77.com, Designspotter.com (mfl), bloggar från Dwell magazine, Frame magazine, Blueprint magazine, Abitare magazine, och i vissa fall kanske sajter såsom Architonic.com. Det gäller att hålla sig á jour med vad som händer, då design och smak är en evigt föränderlig sak. När vi undersökt tillräckligt skapar vi blogginlägg om de möbler och teman som vi valt ut och… skriver helt enkelt om dem. Vi är kreativa själar med mycket åsikter, så det blir oftast vettiga inlägg med värdefulla insikter.

Många har också frågat om det finns något för villaägare som vill få ihop sina nyköpta designmöbler med sin villainredning, eller som söker efter kompletterande möbler och artiklar om inredning – i så fall kan vi varmt rekommendera villalivet som har en hel del vettiga artiklar såväl som produkter som nog faller många i smaken. Vi håller ett öga på dem i alla fall. Det borde ni också göra!