Tips om Vintage-Möbler

För att ge ditt hem ett extra lyft och få det att sticka ut lite från all modernitet, så införskaffa en möbel med vintage industriell stil! Du kan hitta dessa i många möbelbutiker, eller gå till en second hand butik så får du en äkta vintagekänsla. Här är några tips på möbler eller andra saker, och lite hur de kan tänkas se ut:

Skrivbordet

Skrubbade metallbord, traditionella gamla skolbänkar i trä för barn med lock eller bläckhorn – alla de här kan komma till väldigt bra nytta för ditt hemkontor eller skrivbordet för läxor, särskilt om du matchar det med en bordslampa i retro stil.

Taklampan

Du kan leka med proportioner med väldigt stora ljuskronor i metall. De kan se fantastiska ut om du hänger de över köksbänkar eller lågt över matbordet. Mjuka upp dem genom att sätta kontrast på deras hårda, blanka material med träytor.

Kabinettet

Sätt in och visa upp glasprydnader, porslin, handdukar eller till och med kläder i ett kabinett med glassdörrar. Delvis garderob, delvis vanlig gammal byrå med dörrar, de här möblerna passar in i nästan alla rum i huset.

Byrån

Enorma gamla byråer med stora utdragande lådor eller vagnar på hjul kan lagra allt ifrån kastruller till skor. Var inte rädd för att köpa något mindre än perfekt – bucklor, rispor och repor är bara en del av deras charm.

Golvlampan

Tänk dig lampor som fotografer använder sig av, gamla gatulampor, även lampor från oanvända stationer, och sätt in dem i ett hemmakontor eller bakom en fåtölj som du syr i eller läser i för att skapa en extra omgivande eller belastat ljus.

Gymskåpet

Kommer du ihåg dessa i skolan? Gymskåp är ett perfekt köp för familjer – ställ upp dem i en rad i hallen och låt varje familjemedlem ha sitt eget för deras jackor, skor och väskor.

Bokstäverna

Inget trendigt hem är komplett utan åtminstone en stor bokstav eller skylt – en skylt från till exempel en fabrik eller gata. De här kan du sätta uppe på en hylla eller skruva upp dem på väggen!

Matbordet

Repade metallbord från industriella kök; skrubbade träbord från mejerier, till och med gamla skolbänkar kan förvandlas till matbord. Kombinera dem med stolar och bänkar som inte matchar för att få bästa effekt.

Stolarna

Med inspiration från personalmatsalar, klassrum och den offentliga förvaltningen, trä och metall eller plast stolar har gjort en stor comeback. Du kan köpa de begagnade eller nya retrostil från möbelbutikerna.

Kartan

Gamla kartor (oftast från 1950-talets klassrum) är nu väldigt populära. Använd dem som tapet åt dina väggar, rama in dem eller bara häng upp dem på en krok – men lita inte på dem för navigering …