Alternativ till designdekor

Vi får in många mejl från folk som undrar om det finns snygga alternativ för de som vill ha dyr designinredning, men som av olika anledningar inte riktigt har råd med det för tillfället. För vissa är själva känslan av exklusivitet och lyx en viktig komponent av en snygg inredning och det är vi helt med på – ett rums atmosfär kan förändras radikalt så fort man vet att man befinner sig i ett rum som har verk gjorda av erkända, duktiga och exklusiva designers.

Här kommer vi gå igenom två, enkla snabba tips på ersättningsartiklar som gör att du kan ge sken av att äga exklusiva lampor från Louis Poulsens PH-serie och blända kollegor, nära och kära, bekanta och så vidare.

https://www.belysningsdesign.se/lampor/louis-poulsen/louis-poulsen-ph-2-1-bordslampa-glas/?gclid=CPDO7Jniv9MCFRplGQodyl0N4g

https://www.pamono.se/ph5-white-pendant-lamp-by-poul-henningsen-for-louis-poulsen-1958-1?gclid=CKOqnf3iv9MCFR5kGQodLaYPCw

Här är två typiska lampor från Louis Poulsen – exklusiva, estetiskt tilltalande och av absolut högsta kvalitet. Inte mycket slår dessa. Har du pengarna så rekommenderas dessa otroligt mycket av oss från designdaybyday. Ingen tvekan.

Men okej, vad gör du om du vill ha en schysst golv- eller taklampa, du är sugen på Louis Poulsens sortiment, men – vänta! – du har inte råd? Då får man efterforska. Det finns myriader av lampor därute som uppfyller samma krav och specifikationer som en lampa från Louis Poulsen, bara det att de inte uppmärksammas lika mycket. Det finns många olika anledningar till varför LP-lampor är bland de bättre på marknader, och dessvärre är faktiskt själva namnet ett av dem. Vi säger detta för att många stirrar sig blinda på att det är ett specifikt designernamn, när det nödvändigtvis inte betyder att själva produkten är ett mästerverk eller speciellt bra. Oftast är produkten av högsta klass, men inte alltid – då slår “vanliga” produkter dem på fingrarna.

Ljustema.se är exempelvis en lampbutik på nätet som säljer lite billigare men ändå snygga och effektiva lampor som gör jobbet. Du kan exempelvis kika på en golvlampa eller varför inte förändra ditt vardagsrum med en bordslampa? Ibland behövs det inte mer, och det är okej. Folk kanske inte blir lika imponerande av att man köper från ljustema, men allt beror på hur du låter din inredning smälta ihop till en enda, snygg enhet.