A2 – Grythyttans fantastiska sommarfåtölj

Fåtöljen ”A2” är över 80 år gammal, och chansen att du har suttit i denna och fikat någon gång är gaska stor. Den syns väldigt ofta i vårt lands trädgårdar. Det var 1930 som A2 formgavs för Grythyttan och det var designern Artur Lindqvist som formade denna klassiker. Under slutet av 1800-talet så började Lindqvist att tillverka hästskor i orten Grythyttan. Företaget utvecklades till att börja tillverka stålmöbler av hög kvalitet. Den första fåtöljen A2 var gjord av just hästskostål av hög kvalitet. Företaget Grythyttan är idag inne på sin fjärde generation av Lindqvist.

Det som kännetecknar A2 är den smärta stålkonstruktionen och den vackra sitsen, ryggen och armstödet av brädor och framförallt den berömda svikten. Idag går det att köpa fåtöljen tillsammans med en komplett grupp för hela trädgården.

Om du har tänkt dig att köpa en ny, eller kanske den allra första, grupp till trädgården så är A2 gruppen verkligen att rekommenderas! Den är både snygg, stilfull, klassisk och tidlös. Du behöver aldrig igen uppdatera din trädgård med ”modernare” utemöbler, för de här kommer aldrig att sluta vara moderna trots deras höga ålder. Perfekta för att sitta ute och dricka kaffe och äta kanelbullar under de varma sommardagarna! Och det är det som Sveriges befolkning har insett, då möbeln har levt kvar ända fram till idag.